השקעות > אפיקי השקעה סודיים שמנצחים את הפיקדון
סוכן ביטוח פנסיוני חושף - קופון התשואה בשוק האג"ח משאיר אבק לפיקדון הבנקאי
- אופק סגל
- 3 דקות קריאה
בעוד שהריבית על הפיקדון נמוכה משיעור האינפלציה והמס נומינאלי (לא מתחשב באינפלציה), קיימים אפיקי השקעה סודיים שמצליחים להניב תשואה גדולה פי כמה, ועדיין לספק למשקיעים נזילות, מיסוי ריאלי ודחיית מס.
עוז אספיר, סוכן ביטוח פנסיוני אמר לנו בנושא: "פגשתי לאחרונה משקיעים רבים שנעלו כספים בפיקדון ונדהמו לגלות על היתרונות והביצועים של אפיקי ההשקעה האלטרנטיביים, במיוחד בשוק אגרות החוב שמספק – קופון תשואה נוסף בריבית דריבית, נזילות, הטבות מס ותשואה מוגברת".
הבנקים שכחו לעדכן: יש אפיקי השקעה נסתרים משתלמים הרבה יותר
מתחילת שנת 2022 העלה בנק ישראל את הריבית כ-10 פעמים, הבנקים התנפלו על ההזדמנות "לנעול כספים" בפיקדונות וכך גייסו מאות מיליארדים מכספי הציבור תוך שמציעים ריבית "אטרקטיבית במיוחד". יצאנו לבדוק עם סוכן ביטוח פנסיוני האם הפיקדון הבנקאי משתלם בהשוואה לאלטרנטיבות, המסקנה לא הפתיעה אותנו.
ראיינו בנושא את עוז אספיר, סוכן ביטוח פנסיוני בעל רישיון מרשות שוק ההון:
"המשקיעים תלו תקווה בפיקדון הבנקאי לתשואה חסרת סיכון, ובפועל קיבלו ריבית נמוכה מהאינפלציה (שהגיעה ל5.3%), ואם נוסיף את מס רווחי ההון נגיע למסקנה ברורה – יש אלטרנטיבות כדאיות יותר. למשל, אגרות חוב – המכשיר המושלם לסביבת ריבית גבוהה, או פוליסת חיסכון בעלת חשיפה לחו"ל, או תיק השקעות מנוהל, וכמובן מסלולי גמל והשתלמות בעלי הרכב נכסים מגוון. בעזרת תכנון פיננסי מקצועי ניתן להתאים אפיקי השקעה בעלי פוטנציאל לעד פי 4 תשואה מהפיקדון בבנק, תוך שמירה על נזילות ונוחות בתקופת ההשקעה".
כמה תשואה תוכלו להשיג באפיקי השקעה אלטרנטיביים?
כשהריבית עולה והאינפלציה גבוהה במיוחד, בתי ההשקעות השיקו אפיקי השקעה חדשים שמותאמים לתקופה ומנצחים כמעט בכל פרמטר את הפיקדון בבנק.
תשואה – "בשוק אגרות החוב למשל, ניתן לקבל "קופון תשואה נוסף" לעליית שווי האג"ח. כך למעשה, משקיעים יכולים לקבל תשואה מובטחת בתנאים שדומים לפיקדון, ועדיין ליהנות מעליית ערך הנכס. הריבית שצפויה לרדת בקרוב היא רק זרז נוסף לכדאיות ההשקעה בשוק אגרות החוב. נכון לשנת 2023 אג"חים רבים הניבו 3%-7% עליית ערך, במקביל לתשואה המובטחת של האג"ח שעומדת על אזור ה-5% בדומה לפיקדון".
מס ריאלי ודחיית מס – "בפשטות, כשהאינפלציה גבוהה נעדיף אפיקי השקעה עם מיסוי ריאלי מאשר נומינאלי. דוגמא: אם קיבלתי ריבית של 4% בשנה מהפיקדון הבנקאי, יהיה עליי לשלם מס נומינאלי של 15%, כלומר 15% מהרווח עצמו. באותה השקעה בשוק ההון, אם הרווחתי 4% בשנה והאינפלציה הייתה 4% גם כן – הרווח הריאלי יעמוד על 0 שקלים ולכן לא נדרש לשלם מס.
יתרון נוסף הוא דחיית המס, הפיקדון הבנקאי מחייב תשלום מס רווחי הון בעת הפדיון בעוד שאפיקים כמו האג"ח ופוליסת חיסכון מאפשרים דחיית מס ואף קבלת הטבות מס".
גלו זכאותכם לאפיקי השקעה בעלי תשואה מוגברת ותנאים מטיבים מאשר הפיקדון הבנקאי בסימולטור חדשני – לחצו על הכפתור:
למי תכנון פיננסי להשקעה באפיקים אלטרנטיביים יכול להתאים?
בימים אלו במיוחד קיימים פערים משמעותיים בתשואה ובתנאיי ההשקעה בין האפיקים השונים, ובשל כל "תעמולה השיווק" סביב הפיקדונות, חשוב ביותר לערוך שיחה עם סוכן פנסיוני מנוסה, בעל רישיון מטעם משרד האוצר, שיסייע לכם לבחון את כל האפשרויות הקיימות ולהתאים אותם עבורכם ועבור מטרותיכם. לחצו על הכפתור לבדיקת זכאות: